Av Heming Leira, Kondis

Holmestrand Maraton årets første løp med over 1000 deltakere
1381 fullførte de forskjellige distansene pluss godt over 100 løpere i barneløpet. Et par plussgrader og høy fuktighet gjorde at det ble en kald andreutgave av  Holmestrand Maraton, men regnværet som bøtta ned i 2012 uteble.

Løperne så  imidlertid ut til å takle den lave temperaturen greitt. Ja, det var flere som løp i kort mens tilskuerne var pakka inn i full vinterhabitt. Grunnet den sene våren ble start og mål området flyttet fra stadion til skolen rett ved siden av.

Barneløpene gikk fra start og målstedet til løpene for de voksene da Hvitstein stadion var full av snø og is og ikke kunne brukes som arena slik den ble i fjor.
På Gullhaug etter 4 km løping møttes løpere, drikkestasjoner, publikum og fotografer både fra  presse og løperfans i et knutepunkt i den åttetallsformede løypa maraton- og halvmaratonløperne løp den første runden.

Utklassingsseiere preget distansene

Maratondistansen ble vunnet av Margrethe Løgavlen på 3:02:16 tross at hun nesten måtte gå de 3 siste kilometrene. Mennenes maraton ble vunnet Christian Aarstad Odgaard på 2.50.11.
Marit Haslie, Drøbak Frogn IL og Simen Rustad, Romerike Ultraløperklubb vant utklassningsseiere på halvmaraton med seierstidene 1:25:24 og 1:19:19
Norges tidligere toppløper Gunhild Haugen holder fortsatt høyt nivå og utklasset konkurrentene med over 3 minutter på kortdistansen 7km.
Håkon Hjemly  sørget for at Tønsberg Friidrettsklubb fikk 2 seiere i årets Holmestrand Maraton da han vant 7km på 25:56.

Alle resultater 
Slik var Homestrand Maraton i 2012, det første året.